40 опасни секти зомбират деца и самотници

  • 04 юни 2019 14:06

  • 3193
  • 2
40 опасни секти зомбират деца и самотници
© Pixabay

Близо 40 опасни секти зомбират деца, самотни и отчаяни хора у нас. Само за последните три години в София младо момиче и момче са се самоубили след злокобни ритуали.

"В някои магически и сатанистки групи смъртта се представя като върховно преживяване и "врата" към друго съществуване, в което човекът се избавя от страховете и проблемите си и придобива нова "мощ".  Подобни внушения са твърде опасни. В такива секти особено уязвими са тийнейджърите и младите хора, които лесно се предоверяват, тъй като имат фактическа потребност от авторитет и водач в живота", коментира богословът д-р Десислава Панайотова, пише в. "Телеграф". Тя е директор на Центъра за религиозни изследвания и консултации при столичния храм "Св. св. Кирил и Методий".

"В някои от сектите има суицидни послания - това е особено валидно за религиозни групи, които имат ъндърграунд профил, действат конспиративно, начело стои тотален лидер, който си играе с психиката на своите почитатели. Преди 3 години у нас бе открито момиче, което се бе обесило на балкона на стаята си след занимания с магии и връзки със съмнителни хора", разкри още д-р Панайотова.

Вторият злокобен случай е от края на 2017 г. Тогава в София 18-годишният Калоян Милев беше откаран в болница в неадекватно състояние. След като преби медицинска сестра, избяга от лечебницата, а после се самоуби, скачайки от прозорец на 6-тия етаж на кооперация. Още тогава баща му Иван Милев, обяви, че синът му е бил подтикнат към самоубийство от руската секта "Анастасия-Бялото братство". Това беше и основната версия на СДВР. В хода на разследването стана ясно, че Калоян, който тренирал бокс, имал приятелка и водел много активен начин на живот, изведнъж залитнал към сектата и се променил. Говорел за вечен живот, за златна каляска, която ще го чака на небето.

"Моето дете вече го няма. Искам обаче да спася други деца от тази секта. Негови приятели се свързаха с мен и казаха, че се намирала някъде зад църквата "Св. Дух" в кв. Надежда, сподели тогава почерненият родител.

"Сектите насочват усилията си предимно към младежите, към вързастните, силно разочаровани и самотин хора, но също така и към заможни предприемачи и бизнесмени, които ползват като спонсори", споделя богословът от храм. "Св. св. Кирил  и Методий".

 

 



 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
3193 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.06.05 | 14:11

2

Бог е един, и негов син е Иисус Христос. Който вярва в друго, е еретик, който рано или късно, ще го споходи нещастие. Не си създавайте други идоли, богове, не вярвайте на магии, врачки и разни ходжи. Отца, Син и Светият дух, това в истината.

ne-Otchaqn

2019.06.04 | 14:29

1

хубаво де, и кои са тези секти, да знам къде да не ходя ...

Добави коментар

Водещи новини